بسکتبال ایران

چرا بازیکنان ایرانی در لیگ عراق بازی می کنند؟

لیگ عراق از سه روز گذشته آغاز شده است و تا حدود دو هفته دیگر ادامه دارد، ۴ بازیکن ایرانی، پریسا کرمی،الناز سیاهی، زاهرا حق جو و شادی عبدالوند، به تیم های مختلف عراق پیوستند و امروز روز سوم این رقابت ها برگزار شد. خیلی ها این سوال برایشان ایجاد شد که چرا این بازیکنان در لیگ عراق بازی می کنند؟ و در واقع لیگ عراق را ضعیف و بی کیفیت می پندارند.

در این گزارش قصد دارم از همه جوانب لیگ عراق را بررسی و با لیگ ایران مقایسه کنم.

پخش زنده

همه بازی های لیگ عراق از فیس بوک فدراسیون عراق و یا فیس بوک اسپانسرهای مختلف لیگ عراق به صورت زنده پخش می شود. با وجود اینکه تعداد تماشاگران در سالن زیاد است اما باز هم ویو فیس بوک بسیار بالاست و این نشان دهنده تمایل و نگاه ویژه مخاطبان به ورزش بسکتبال است. تمام بازی ها که به صورت پخش مستقیم است،  تنها با یک دوربین پوشش داده می شود که البته مشرف به زمین است و همه قسمت های زمین به وضوح دیده می شود.

 

پوشش خبری فدراسیون عراق

صفحه رسمی اینستاگرام فدراسیون عراق را به خوبی بررسی کردم، کیفیت و سلیقه و همچنین خلاقیت لازم در صفحه رسمی فدراسیون عراق دیده نمی شود اما  پس از اتمام هر نیمه و همچنین اتمام بازی، نتیجه به صورت پوستر در  صفحه درج می شود. تمامی گزارش تصویری ها هم در فیس بوک فدراسیون عراق قرار می گیرد. البته برگه آمار بعد از هر بازی در سایت فدراسیون عراق ثبت نمی شود که این یکی دیگر از ایرادات این لیگ است.

اگر از نظر چگونگی پوشش اخبار لیگ عراق بخواهم بررسی کنم، موارد بسیار زیادی وجود دارد که در بحث تخصصی  رسانه گنجانده می شود. و در این گزارش با توجه به آگاهی مخاطبان از رسانه،تا همین حد کفایت می کند.

اما چه دلیل منطقی وجود دارد که بازیکنان لژیونر شدند و برای مدت زمان دو هفته قرار است برای لیگ عراق بازی کنند.

 

دستمزد عالی برای دو هفته بازی

بازیکنان پیش از شروع مسابقات، ۵۰% قرارداد خود را دریافت کردند و ۵۰% دیگر در آخر مسابقات پرداخت می شود. هزینه خورد و خوراک بازیکنان نیز داده می شود که حتی بیشتر از هزینه های معمولی است و می توانند برای خود پسنداز کنند. قراداد آنها برای دو هفته بازی بسیار بالاست که شاید بعضی از باشگاه های ایرانی با بازیکنان معمولی هم چنین قراردادی برای ۶ ماه بازی نبندند.

 

تجربه جدید

تنها ۶ تیم در لیگ عراق حضور دارند، تعداد تیم ها کم اما تقریبا هم سطح  و  یک دست هستند و از قبل، برنده و بازنده مشخص نیست، که همین مسئله هیجان لیگ را بیشتر می کند. اعتقاد دارم، همیشه تعداد تیم های زیاد در لیگ برتر، جذابیت بازی ها را بیشتر نمی کند، در سال های اخیر شاهد تیم های لیگ برتری زیاد در بخش بانوان بوده ایم که این بازی ها یک طرفه و با کیفیت پایین برگزار شده و هیچ خروجی مناسبی نداشته، و از اول فصل هم، ۴ تیم نهایی مشخص بوده است.

در هر حال قطعا بازی در لیگ عراق، تجربه ی جدیدی برای بازیکنان است و علاوه بر کسب درآمد ، برای مسابقات لیگ برتر فصل جاری ایران به آمادگی بیشتری می رسند.

 

*رسانه تخصصی بسکتبال بانوان چهل*

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا